Geleceğin Meslekleri

Geleceğin Meslekleri

YENİ MEDYA

Günümüzdeki insanlar artık yüzyüze veya telefonla değil de internet üzerinden haberleşmeyi tercih ediyorlar. Bunun sayesinde kendileri hem haberin bir parçası oluyor hem de dünyada olanlara hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar. 
Bilgisayar ve internet teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte bilginin her an her yerde ulaşılabilir ve yayınlanabilir hale gelmesi bilgi sistemlerinin yaratıcı sanatlar ve bilimle olan ilişkisini de değiştirmiştir. Bu durumda, geleneksel olarak medyanın dijital medyada büyümesi günümüzde medya profesyonnelerinin çalışma alanlarını da değiştirmiştir. Artık, günümüzün medya profesyonellerinin geleneksel medya ortamları yanında online yayıncılık, dijital görsel tasarım gibi dijital medya ortamlarında içerik üretimi ve yönetimi konusunda da yetkin olması bekleniyor.

SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI

Sosyal Medya Uzmanlığı aslında Yeni Medya alanına dahildir. Fakat yine de kendi kendine bir meslektir. Reklam, pazarlama departmanlarındaki çalışan kişiler azalırken 5-6 yıl içinde sosyal medya uzmanları fazla artacaktır. Bir sosyal medya uzmanının yaratıcı, özgün, meraklı kişilik özelliklerinin yanında ise iletişimi çok iyi bilen, Friendfeed, Facebook, Twitter, sözlükler, bloglar gibi sosyal ağları etkin bir şekilde kullabilen, içerikler oluşturabilen, kriz yönetimi konusunda deneyimli, strateji üretebilen, mobil pazarlama ve sosyal medya raporlama konularına hakim bireyler olması beklenmektedir.

VERİ MADENCİLİĞİ

Veri yüzyılın petrolü olarak isimlendiriliyor. Her gün internette yaptığınız beğenmeler, aramalar sizin neler istediğinizi ve nelere tepki vereceğinizi göstermektedir. Bu büyük veriyi işleyip, en iyi pazarlama raporu haline getiren kişilere şirketlerin sunacağı imkankanlar sınırsız görülmektedir. Veri madencisi olmak için üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinin okuyabilir ve özel kurslar sayesinde kendinizi geliştirebilirsiniz.

MOBİL YAZILIMCILIK

Sadece Türkiye'de milyonlarca insan telefon kullanıyor. Şirketler şimdiden işlerini internet haliyle mobil ortama dökmüştür. İleride bu artış devam edecek ve dolayısıyla mobil, şirketler için gelecek söz konusudur. Firmalar bu sayede bilgisayara bağlı almadan her türlü problemlerini çözebilecek ve işlerini yürütebileceklerdir.

LOJİSTİK ELEMANI

Yeni ekonomik yapı içinde firmaların, maliyetlerin azaltılması ve müşterilerin memnuniyetini sağlaması konusuna odaklanmaları lojistiğin önem kazanmasına neden olmuştur. Firmalarda üretim departmanlarının düzgün işleyişine devam etmesi, işleyişin sürmesi için lojistikçileri ön planda tutacaktır.

ETİK HACKER

Birçok firma güvenlik açıklarını saptamak ve önceden önlem almak için etik hacker'lara ihtiyaç duyacaktır. Ayriyetten kendi datalarını korumak adına bu ihtiyaçlarını ön planda tutacaklardır. Bu işin 2020 yılında ortalama gelirinin 92 bin dolar olması beklenmektedir.
 

GIDA KİMYAGERİ

Daha lezzetli yicecek üretmek ve yediğimiz yiyeceklerin daha verimli ve lezzetle hale gelmesi adına dokularıyla oynayabilmesi, düzeltilmesi için gıda kimyagerlerine olan ihtiyaç artacaktır. Yediğimiz yiyeceklerin artık belli bir tadı oalcak ve ortalama olarak yıllık gelirleri 50 bin ile 100 bin dolar arasında olacaktır.

Sektöre Göre İş İlanları

)

Uygulamamızı İndirin

Uygulamamızı İndirin!

Elemanuzmani.com uygulaması ile size uygun iş fırsatlarına anında ulaşabilirsiniz.

Human

Türkiye’nin Önde Gelen Markalarının Tercihiyiz.

U

İlan Ver Sektörel İlanlar Aday Giriş İş Ara