1) Yapmak istediğiniz işle alakalı muhakkak eğitim ve destek alın. Bu eğitim ve destek, faaliyet göstereceğiniz alanda donanımlı olmanıza ve daha verimli çalışabilmenize yardım edecektir.
2) İş planınızı hazırlayın
. Bu plan sizin yol haritanız olacaktır. Kendinizi ve yapabilecekleriniz konusunda adımlarınızı belirlemeniz, hedeflerinizi planlamanız, faaliyet göstermek istediğiniz iş sektöründeki pazara ve müşterilerinize dair çalışmalarınızı ve sunacağınız işi farklılaştırmak için fayda sağlayacaktır.
3) Firmanız için gerekli ruhsatları almayı unutmayın. Bunun için öncelikle işletmenizin hukuki yapısını tam olarak belirlemeniz gerekecektir. Şahıs, ortaklık, Limited şirketi, kar amacı gütmeyen veya kooperatif. Sizin için en uygun yapıya karar verin. Daha sonra fatura ve vergi kimlik numarası için gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor.
İş kurmak için önemli bir noktadır.
4) Gerekli olan finansal kaynağı nasıl karşılayacağınızı bulun. Bu işe ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu hesaplamakla başlayın. Daha sonra bu kaynağı nasıl bulabileceğinize dair araştırmalara başlayın.
5) Devlet desteği araştırması yapın. Yeni başlayacağınız iş ile ilgili olarak devlet desteği veya girişim kredisi olup olmadığına bakın. Bu konuda KOSGEB ve buna benzer kuruluşların teşviklerini inceleyebilirsiniz.
iş kurmak için destek alabilirsiniz.
6) Pazarlama faaliyetlerinizi belirleyin. Strateji belirlerken sade ve basit olun. Rakiplerinizin nasıl işler yaptıklarına, fiyatlandırmalarına, sorunlarına doğru çözümleri oluşturun ve müşterilerini hangi kanallar üzerinden ulaşabileceğinizi belirleyin. Teknoloji her alanda yanımızda bu nedenle insanların sizinle ve verdiğiniz hizmet ile ilgili bilgi alabilecekleri, size ulaşabilecekleri bir web siteniz olsun. Sosyal Medyayı kullanmayı ihmal etmeyin, sosyal medya sayesinde hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.
7) Çalışan hakları ve işveren sorumluluklarını araştırın. Yanınızda çalışacak personelin hakları ve onları çalıştırabilmek için yapılması gereken yasal işlemleri öğrenmek için iyi bir araştırma yapın. Bu sayede hem çalışanlarınız hem de kendi sorumluluklarınız hakkında yeterli donanıma sahip olacaksınız.
8) Muhasebe, işletmeler için önemli konulardan bir tanesidir. Bu birimin şirketi içerisinde mi kurulacağı yoksa muhasebe için başka bir şirketten mi yararlanılacağına karar vermelisiniz. Bu karar, kurulacak işletmenin büyüklüğüne göre de değişkenlik gösterecektir.
9) İşletmeniz için teknolojik yatırımlar büyük bir öneme sahiptir. Gideriniz ile ilgili bir kısım olan teknoloji yatırımları, şirketin yapısına uygun olarak yapılmalıdır. İşletmenizin ihtiyaçlarını belirleyip bunlara uygun en az yatırımla, en fazla verimi almanızı sağlayacak şekilde yapılandırılmalıdır.
10) Elemanuzmani.com’a ilan verin aradığınız elemanı kısa sürede bulun
. Firmanızı kurduktan sonra, doğru elemanı bulmak için iş ilanı verin. Bu konuda uygun elemanı bulabilmeniz için elemanuzmani.com daima yanınızda. Uygun fiyatlar ile ilan verebilir, aradığınız elemanı kısa sürede bulabilirsiniz. İş İlanları verebilmek için 0212 571 65 54 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz. İsterseniz online
iş ilanı verebilmek için tıklayınız.